Vispa äggen och sockret länge. Jag körde ca 20 min i assistenten. Sikta mjölet och rör försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med vaniljpulvret och bakpulvret.
Denna botten jäser rejält så man behöver täcka en form med bakplåtspapper en bit över formens kant.
In i ugnen enligt receptet på 175 grader i 40 min men jag kör 165-170 i ca 48 min men det är olika från ugn till ugn.
Man kan smaksätta den med choklad, då byter man bara ut lite av mjölet mot kakao eller citron, i med lite skal och saft. Det är bara fantasin som sätter gränserna.
Jag har dessutom bakat macaronskal i två färger, rosa som ska fyllas med hallon och lila som ska fyllas med blåbär. Dom lila blev sådär men dom rosa blev bra.
I morgon ska jag fixa frosting till cupcakesen, fylla macarons och baka chokladflarn. Om det finns tid över ska jag modellera lite också men det känns lite väl tidsoptimistiskt :)
(Uppdateringar om surdeger kommer förhoppningsvis i morgon, det gick inte riktigt som jag ville idag)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar