Jag bestämde mig för att göra en chokladmousse med mint och vaniljbottnar och spackla med mintchokladganache.
Tårtan blir ca 10 cm i diameter och dekorerad med en miranda nalle i sockerpasta. Jag hade svårt att få till storleken på nallen så jag gjorde tre stycken. Jag kommer nog använda nallen i mitten på bilden här nedanför.
I recepten har jag använt glutenfritt mjöl och laktosfri grädde och jag tycker inte det smakar annorlunda om man jämför med icke allergifria alternativ :)
Mintchokladmousse
100 g mintchoklad (jag tog lindt)
2 äggulor
2,5 dl grädde
Smält choklad och låt svalna till under 65 grader.
Rör ner en äggula i taget tills det blandats väl.
Låt svalna.
Vispa grädden men inte för hårt och vänd ner i smeten.
Låt stå minst en timma i kylen.
Det blir fyra portioner om man häller upp det i glas och då görs det innan man ställer in det i kylen.
100g choklad (jag tog lindts mint)
1 dl vispgrädde
Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt grädden och rör tills det blandats. Låt svalna.
Perfekt att spackla med eller som fyllning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar