Igår bakade jag glutenfria cupcakes till pappas sambo som hon skulle ha idag på tjejmiddag.
.JPG) |
Apelsin med choklad |
Det var första gången jag testade glutenfritt mjöl (finax mjölmix) och det var typ som att baka med vanligt vetemjöl men jag tyckte resultatet blev bättre när man rörde mjölet lite längre än man gör med vetemjöl. Jag tror aldrig jag skulle kunna känna skillnaden mellan glutenfritt och vanliga i ett blindtest :)
.JPG) |
Chai med vanilj |
Jag gjorde tre smaker: Apelsincupcakes med chokladfrosting
chokladcupcakes med moccafrosting och chaicupcakes med vaniljfrosting
Jag blev jättenöjd med både utseende och smak så jag hoppas Birgitta också blev det.
Kartongerna som dom fraktades i har jag gjort själv av tapet med hjälp av en
tutorial på youtube. Dom är både enkla och roliga att göra. Dessutom tycker jag dom ger en extra "jag bryr mig om vad jag gör"-känsla :)
.JPG) |
Choklad med mocca |
.JPG)
Jag tänkte dela med mig av receptet på chaikryddmixen. Det är bara att tillsätta en matsked i ett standardrecept till 12 cupcakes. Testa
Leilas cream cheese frosting till. Jag tog bort citronen men det går även att ta lime eller apelsin. Det blir supergott vilket som.
Chai kryddmix
1½ tsk kardemumma
1½ tsk kanel
1½ tsk malen ingefära
1/4 tsk kryddnejlika
1/4 tsk malen muskot
Dom var helt fantastiska :-) tack hjärtat :-)
SvaraRaderaVad roligt att höra. Det var så lite :)
Radera