fredag 28 september 2012

Billowing cake till syrran

När min syster fyllde år ville hon ha en rosa och svart tårta. Dessutom älskar hon limegrönt så de färgerna skulle absolut vara med på tårtan. Jaha tänkte jag, lätta färger att fixa. Ja visade det sig. Jag beställde pulverfärg från essencefabriken och fick till en jättefin ceriserosa färg och en underbar limegrön men den svarta köpte jag färdigfärgad.
Okej så till designen. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra men så såg jag en jättefin billowingcake på nån blogg och bestämde mig för att testa.
Jag beställde silverfärgade non stop från Strössel och annat för att ha i skarvarna istället för bara svart sockerpasta. Blomman är nån form av fantasy flower som jag gjort med hjälp av rosutstickare.

När vi var små tillbringade vi alla somrar hos mormor och morfar i Finland och när vi följde med morfar till butiken fick vi alltid glass. Både jag och min syrrade älskade en strut med päron och kinuski (kolasås) som var doppad i choklad. Syrran ville att jag skulle översätta den till en tårta.
Sånna uppgifter älskar jag. Så jag började söka runt på nätet efter passande recept. Problemet var att jag hade läst nånstans att päronmousse gjort på färska eller konserverade päron gärna blir grynig. Jag letade och letade efter ett vettigt alternativ och till sist hittade jag ett som jag gjorde om lite för att passa det jag skulle ha den till lite bättre. Och den blev såå god. Smakade päronsplitt. Kinuskin ersatte jag med Dulce de leche, som är kondenserad mjölk kokad i 3-4 timmar. Bottnarna blev varannan vanilj och varannan choklad. Jag strödde även hackad choklad på päronmoussen. Sen spacklade jag tårtan med päronsmörkräm och täckte med hemmagjord sockerpasta.
Syrran som i vanliga fall inte gillar tårtor, älskade den. Bättre kritik än så kan man ju inte få.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar