Förra helgen var jag med familjen på skansen. Självklart måste man ha med sig matsäck och då är ju kakor ett måste. Jag passade på att testa ett recept på chocolate ship cookies (vet inte var jag hittade det)
Dom var så goda att vi åt upp dom på fredagen och blev utan på skansen :P
Orginalreceptet är i cups men jag har ändrat det och minskat sockermängden.
Chocolate ship cookies
3½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
225 g osaltat smör (använder du med salt kan du ta bort ½ tsk salt) smält och svalnat
1½ dl farinsocker eller ljust muscovadsocker
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
250 g choklad. (Jag blandar mjölkchoklad med mörk choklad) antingen hackad eller chokladknappar.
Värm ugnen till 150 grader. Täck 2 plåtar med bakplåtspapper.
Sikta mjöl, bikarbonat och salt. Ställ åt sidan.
Vispa smör och sockret i en stor bunke.Tillsätt ägg och äggula och vispa tills det är ljust och fluffigt.
Rör ner mjölet tills det precis är blandat. Tillsätt chokladen och blanda ordentligt (gärna med händerna)
Skeda upp smeten på plåten. Tänk på att kakorna flyter ut väldigt mycket så lägg dom med ordentligt mellanrum.
Grädda 8-15 min beroende på hur stora dom är och hur sega du vill ha dom. Mina kakor gräddade jag bara 8 min men dom var ca 2,5-3 cm i diameter innan dom flöt ut. (alltså små)
Låt svalna helt innan dom serveras (om ni kan vänta)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar