onsdag 27 februari 2013

Pizzabullar

Jag spenderar mycket av min datortid på bakbloggar. Främst utländska bloggar. Jag hittar mycket av min inspiration och många av mina recept på det viset. Ofta är det ingredienser med som inte finns i Sverige men då tar jag bara idéen och försvenskar den :) Det lyckas inte alltid men det är så tillfredställande när det blir bra :)

I förra veckan kom jag in på en mat och bakblogg från en tjej som lagade mycket latinamerikansk mat och där hittade jag inspiration till mina pizzabullar.
I min variant använde jag Kungsörnens mjölmix för grekiskt lantbröd. Det är såååå emkelt. Man blandar jäst med ljummet vatten och tillsätter mjölet. Låt det jäsa i en halvtimma. Istället för att knåda ut det till bröd så kavlar jag ut det som om jag skulle göra kanelbullar.
Sen brer jag på tomatpuré, strör på oregano och sen har jag på valfri fyllning. Jag älskar göls chorizo i skivor och mozzarella med lite vanlig riven ost.
Rulla ihop degen till en korv och skär som kanelbullar. Låt jäsa i en halvtimma och grädda sen i 200 grader ca 15 min. Ät direkt. Perfekta som mellanmål. Jag och lillen har ätit dom varje dag efter dagis :)

Tips: När allt är färdigjäst kan man frysa in bullarna istället för att grädda dom. Då funkar det som bake off bröd. När man sätter igång ugnen tar man ut så många bullar man vill ha, placerar dom på en plåt och låter dom tina en aning medans man väntar på att ugnen ska bli klar :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar